pdf آموزش تعمیر تعمیرات کامپیوتر رایگان

آموزش تعمیرات لپ تاپ و رایانه

جهت عضویت در گروه تلگرام تبادل تجربیات تعمیرکاران لپ تاپ و رایانه ایران از طریق لینک زیر اقدام کنید.

گروه تلگرام تعمیرکاران لپ تاپ و رایانه ایران

عضویت در دیگر گروه های تعمیر کاران رو بهتون پیشنهاد میدم

                       مشاوره آنلاین زودکمک

گروه تعمیرکاران آیفون تصویری

گروه تعمیرکاران ماشین های اداری

گروه تعمیرکاران تجهیزات ورزشی

گروه تعمیرکاران لباسشویی و ظرفشویی

گروه تعمیرکاران تلویزیون

گروه تعمیرکاران یخچال فریزر

گروه تعمیرکاران پکیج اسپیلت

گروه تعمیرکاران لوازم برقی خانگی

گروه تعمیرکاران موبایل و تبلت

گروه تعمیرکاران لپ تاپ و رایانه

گروه تعمیرکاران درب برقی

گروه تعمیرکاران دوربین مدار بسته و دزدگیر

گروه تعمیرکاران تجهیزات کافی شاپ

گروه تعمیرکاران تجهیزات آرایشگاهی

گروه تعمیرکاران چرخ خیاطی

گروه تعمیرکاران تجهیزات پزشکی

گروه تعمیرکاران گیرنده دیجیتال

گروه تعمیرکاران تلفن، سانترال

گروه تعمیرکاران دوربین عکاسی و فیلم برداری

گروه تعمیرکاران تصفیه آب

گروه تعمیرکاران آسانسور و پله برقی

گروه تعمیرکاران تجهیزات خورشیدی

گروه تعمیرکاران ابزارآلات

گروه تعمیرکاران تابلو ثابت و روان

گروه تعمیرکاران دستگاه پوز و خودپرداز

گروه نصاب و تعمیرکاران قفل برقی، آرام بند

گروه تعمیرکاران کولر آبی

گروه برقکاران ساختمان

گروه برقکاران صنعتی

گروه تعمیرکاران ضبط ماشین

گروه تعمیرکاران اسباب بازی

گروه تعمیرکاران بوسترپمپ

گروه تعمیرکاران وسایل گازسوز

گروه برقکاران خودرو ایرانی و خارجی

گروه جوشکاری

تعمیر لپ تاپ و تعمیر کامپیوتر چگونه است ؟

در این آموزش ما در رابطه با تعمیرات لپتاپ صحبت خواهیم کرد ، اما در این آموزش ” تعمیر کامپیوتر ” به صورت کامل در رابطه با تعمیر سیستم های کامپیوتر نیز با هم صحبت کرده ایم. یک لپ تاپ از بخشها و قطعات خاصی تشکیل شده است ، از مهم ترین این قطعات  CPU ، برد اصلی ، هاردها ، خنک کننده ی CPU ،  LCD ، کارت گرافیک ، شارژر و … است  ، این قطعات ممکن است آسیب دیده یا کارایی آن ها کم شود در این زمان باید آن ها را تعمیر کرد اما به دلیل حساس بودن قطعات یا تخصصی بودن تعمیرات لپ تاپ ، از باز کردن و تعمیر آن جداً خودداری کنید.

در این مطلب بعد از بررسی دلایل خرابی لپتاپ ها ، نحوه ی تعمیر آن ها را بررسی خواهیم کرد ، در ادامه همراه ما باشید.

  • چرا لپتاپ روشن نمیشود ؟
  • علت خرابی قسمت های مختلف لپ تاپ
  • تعمیرات مادربرد لپ تاپ چگونه انجام میشود؟
  • علائم خرابی لپ تاپ چیست؟
  • علت خاموش شدن ناگهانی لپتاپ چیست؟
  • چطور میتونم از مشکلات لپتاپ جلوگیری کنم؟
  • قبل از پاسخ به سوالات فوق باید بدانیم آسیب ها در یک لپ تاپ ، به دو دسته ی نرم افزاری یا سخت افزاری تقسیم می شود.

تعمیر سخت افزاری لپ تاپ

همیشه ، افتادن ، ضربه خوردن ، خیس شدن و خرابی قطعات داخلی لپتاپ ، دستگاه شما را تهدید می کند.

دلایل خراب شدن لپ تاپ سونی یا سایر لپتاپ ها شباهت های زیادی به هم دارند و در همه ی آن ها بهتر است موارد زیر که بیشتر در لپتاپ ها آسیب می بینند ، را  کنترل کنید.

  • برد اصلی یا مادربرد در لپ تاپ
  • شارژر دستگاه
  • فن خنک کننده ی لپ تاپ
  • صفحه نمایش لپ تاپ
  • هارد لپ تاپ
  • کارت گرافیک لپ تاپ

در قدم اول تعمیر کاران بر اساس آخرین علامتها قبل از خرابی کامل لپتاپ ،  بخش یا قطعه ی آسیب دیده را شناسایی می کنند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

۱-تعمیر مادربرد  یا برد اصلی لپ تاپ

برد اصلی شامل قطعات مختلف ، مقاومتها ، مدارها و به طور کلی  اجزای مختلفی است که هر کدام از آن ها ممکن است آسیب ببینند . اشکال یا خرابی در قطعات کوچک نصب شده (چیپها و ICها)بر روی مادربرد یکی از بیشترین دلایل خرابی لپ تاپ ها می باشد اما هرگز فراموش نکنید تعمیر مادربرد بسیار سخت  است و شما بدون داشتن تخصص نمی توانید آن را باز کرده یا تعمیر کنید.

.

یکی دیگر از مشکلات شایع در مادربرد ها خرابی یا  نرساندن ولتاژ به سایر بخش‌های دیگر مثل هارد ، کارت گرافیک یا فن می باشد در مادربرد ها ، بخشی به نام پل جنوبی وجود دارد که ولتاژ را برای سایر قطعات از جمله فن ارسال می کند پس ممکن است  قطعات دیگر سالم باشند ولی به دلیل اینکه ولتاژ یا برق به آنها نمی رسد کار نکنند، در این شرایط تعویض سایر قطعات راه‌ حل اصلی نیست و نیاز است یک متخصص لپتاپ ، دستگاه شما را بررسی کند تا مشکل آن به درستی پیدا شود.

۲-تعمیر شارژر لپ تاپ

همانطور که میدانید شارژر به برق متصل شده  سپس به لپ تاپ وصل میشود و هر لپ تاپ شارژر مخصوص به خود را دارد ، از شارژ کردن لپ تاپ با شارژر های دیگر بپرهیزید ، همچنین بهتر است باتری لپ تاپ به طور مداوم شارژ نشود و زمانی که شارژ آن به طور کامل خالی شد ، مجدداً آن را شارژ کنید.

در بحث تعمیرات لپتاپ ، شارژر دستگاه می ‌تواند آسیب ببیند این قطعه که به طور مستقیم با باتری در ارتباط است ، در صورت معیوب بودن به باتری هم آسیب می رساند ، در قدم اول باید کنترل کنید مشکل شارژر لپ تاپ است یا باتری آن ، سپس آن را خریداری کرده و تعویض کنید البته ممکن است مشکلات دیگری نیز در شارژر لپ تاپ به وجود آید جهت جلوگیری از این مشکلات تا حد امکان در زمان شارژ شدن لپتاپ از آن استفاده نکنید.

۳-تعمیر فن لپ تاپ

فن یکی از  مهم ترین قطعات داخل لپ تاپ است  و زمانی که فن به طور کامل آسیب دیده باشد یا به قدرت قبل و با توان گذشته خود نتواند CPU را خنک کند درجه حرارت CPU بسیار بالا میرود سپس لپ تاپ به طور خودکار خاموش می شود که باید سریعا به مراکز تخصیصی تعمیرات لپتاپ مراجعه کنید اما برخی از لپ تاپ ها  یک شبکه خنک کننده داخلی ، از جنس فلز های مخصوص(هیتسینگ)  در داخل خود دارند که دما را از CPU و سایر بخش های مادربرد به سمت فن برده و فن آن را خنک می کند و زمانی که فن به طور کامل کار نکند ، یا ولتاژ به فن نرسد ، در نتیجه  لپتاپ بسیار داغ شده اما هنوز لپتاپ به دمایی نرسیده تا خاموش شود در نتیجه لپتاپ روشن می ماند و تا زمانی که CPU  آسیب کامل نبیند کار می کند پس حتما اگر با خرابی فن لپتاپ مواجه شدید آن را جدی بگیرید.

بعضی از لپ تاپ های جدید از سیستم خنک کننده متفاوتی استفاده می کنند که به آن آیس کول می گویند ICE Cool هم ممکن است آسیب ببیند  ،همانطور که می دانید لپتاپ ها به وسیله ی فنی که جداگانه خریداری میشوند و در زیر لپتاپ قرار می گیرند نیز خنک می شوند.

۴- تعمیرصفحه نمایش در لپ تاپ سونی

کیفیت تصویر معمولاً در لپ تاپ های جدید بسیار بالا است و صفحه نمایشگر لپتاپ هم مانند سایر قطعات ممکن است آسیب ببیند که در نتیجه  صفحه ی نمایشگر لپتاپ بخشی از تصویر یا کل تصویر را نشان نمی دهد در نظر داشته باشید لپ‌تاپ‌ها و صفحه های نمایشگر لپ تاپ بیشتر از آسیب ها و ضربات خارجی آسیب می بینند پس بهتر است آن ها  را از دسترس کودکان  دور کرده و در محل های امن قرار دهید.

یکی از دلایل دیگری که باعث آسیب دیدن LCD در لپ تاپ سونی یا سایر لپ تاپ ها می شود تمیز کردن آن با مایع یا شیشه شور است و مایع به بخش پایین صفحه وارد شده ، آن را خراب می کند همیشه لپ تاپ ها باید با دستمال مخصوص به خود تمیز شوند و در زمان خرابی صفحه نمایش لپ تاپ سونی یا هر لپتاپی باید به طور کامل مشکل شناسایی شده و بخشی از آنLCD  تعویض شود یا اگر آسیب بیش از حد بوده  باید  کل صفحه ی نمایشگر تعویض شود البته این نکته را کارشناسان و تعمیر کاران لپتاپ تشخیص می دهند.

۵- تعمیر هارد لپ تاپ

گاهی لپ تاپ ها ارور “UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME”, “hal.dll is missing or corrupt” “WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM is missing or corrupt   را نمایش می دهد و در مواردی هم بعد از روشن شدن لپ تاپ صفحه آبی می شود و ثابت می ماند در این مواقع می توان گفت هارد  لپتاپ آسیب دیده است.

در این زمان باید هارد خود را به کارشناسان سخت افزار بسپارید تا میزان آسیب وارد شده در آن را کنترل کنند، در مراحل تعمیر هارد لپتاپ شاید هارد با تنظیماتی در ویندوز یا بایوس اصلاح شود گاهی هم ممکن است هارد آسیب جدی دیده باشد و به طور کامل خراب شده باشد در این زمان شما باید هارد لپ تاپ را که معمولاً با توجه به مدل لپ تاپ قابل تعمیر هستند را تعمیر کرده و  یا یک هارد نو خریداری کنید.

۶-تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ

تصویر ندادن در لپتاپ سونی و یا نمایش نادرست تصویر در صفحه ی سایر لپتاپ ها ،بیان کننده ی خرابی کارت گرافیک لپتاپ است و شما باید لپ تاپ خود را خاموش کرده و آن را برای تعمیر ارسال کنید مشکلات کارت گرافیک در لپتاپ بهتر است باتعویض قطعه ای داخلی برطرف شود در غیر اینصورت تعویض کامل کارت گرافیک هزینه ی تعمیر لپتاپ را بسیار بالامی برد.

تعمیر نرم افزاری لپتاپ

مشکلات نرم افزاری لپتاپ را باید بررسی کرد در این موارد شاید اشکال در سیستم عامل باشد یا حتی ویروس ها و بدافزارها سیستم شما را دچار مشکل کرده باشند گاهی هم یک تنظیم اشتباه از سمت کابر ، باعث کارنکردن لپ تاپ میشود

سرویس لپ تاپ چیست؟

سرویس لپ‌تاپ شامل یک‌سری تعمیرات و آپدیت‌های ساده را است که به لپ‌تاپ اجازه می‌دهد پس از یک دوره استفاده، همچنان سرعت و عملکردی مشابه نخستین روز از فعالیت خود را داشته باشد. متخصصان و افراد حرفه‌ای برای سرویس کردن لپ‌تاپ‌های مختلف، ابتدا مشکلات احتمالی در نرم‌افزار را حل می‌کنند؛ سپس، قطعات داخلی را تمیز نموده و در صورت نیاز، آن‌ها را تعمیر و تعویض می‌کنند. این کار علاوه بر اینکه کارایی لپ‌تاپ را بالا می‌برد، عمر مفید آن را نیز افزایش خواهد داد. از طرفی اگر لپ‌تاپ با یک ایراد داخلی و نهفته درگیر شده باشد، آن نقص با سرویس دوره‌ای به راحتی برطرف می‌شود.

اهمیت سرویس کردن لپ‌ تاپ‌ ها به خصوص در شرایط اقتصادی فعلی قابل چشم‌پوشی نیست؛ زیرا در صورت خراب شدن یا بروز نقص در عملکرد لپ‌تاپ، کاربران مجبورند هزینه‌های گزافی را بابت تعمیر یا تعویض قطعات آن بپردازند. چه بسا که بسیاری از این قطعات نیز در لیست موارد نایاب قرار گرفته باشند!

چرا لپ تاپ ها به سرویس دوره ای نیاز دارند؟

چرا سرویس لپ تاپ اهمیت دارد؟

لپ‌تاپ‌ها به عنوان یاور همیشگی ما در کار، تحصیل و اوقات فراغت، به گجتی حیاتی در زندگی روزمره تبدیل شده‌اند. همین کاربرد گسترده باعث می‌شود که سرعت استهلاک این محصولات بالا برود و از طرف دیگر، نواحی حساسی مانند اسپیکرها و فن‌ها دائما در معرض گرد و غبار و ذرات مختلف قرار بگیرند. در نگاه نخست، شاید این دو عامل چندان نگران‌کننده به نظر نرسند، اما اثر تدریجی آن‌ها در قالب ایرادات متعدد در سلامت کلی دستگاه نمایان می‌شود. بنابراین، غفلت در این زمینه به تعمیراتی با هزینه‌های سرسام آور منجر خواهد شد. کما اینکه پس از هر بار تعمیر لپ‌تاپ، چالش‌های جدیدی بر سر راه شما قرار بگیرد!

لپ‌تاپ‌ها مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر، نیازمند مراقبت و نگهداری هستند تا عمر مفید، کارایی و عملکرد خود را حفظ کنند. اهمیت سرویس سالانه یک لپ‌تاپ در همین مورد خلاصه می‌شود. در هر بار سرویس لپ‌ تاپ‌، تمامی قطعات داخلی آن‌ها کنترل و تمیز می‌شوند. همچنین، سلامت و کارایی همه نرم‌افزارها و سخت‌افزارها نیز بررسی می‌شود. این اقدامات علاوه بر بالا بردن عمر لپ‌تاپ، در کارایی بهتر آن تاثیر خواهند داشت.

چرا باید سرویس سالانه لپ تاپ را به مراکز معتبر و متخصص سپرد؟

سرویس لپ تاپ شامل کدام قطعات می شود؟

سرویس لپ‌ تاپ می‌تواند شامل بررسی، تعمیر یا تعویض قطعاتی مانند فن، رم، هارد دیسک، کیبورد، باتری، پورت‌ها، سیستم عامل، تنظیمات BIOS، بدنه و قاب لپ‌تاپ باشد. در ادامه به تشریح هر یک از این موارد می‌پردازیم:

  • سرویس فن لپ تاپ

اولین و مهم‌ترین بخشی که در لپ‌تاپ سرویس می‌شود، فن است. از آنجایی که فن لپ‌تاپ‌ها همیشه در حال کار هستند، میزان استهلاک آن‌ها از سایر قطعات بیشتر است. از طرفی هم اگر فن لپ‌تاپ خراب شود، سایر بخش‌های لپ‌تاپ مانند CPU، هارد و برد نیز آسیب می‌بیند. به همین دلیل سرویس فن اهمیت بسیار زیادی دارد.

متخصصان برای سرویس کردن فن لپ‌تاپ، تمامی قسمت‌های داخلی آن را تمیز می‌کنند. همچنین با روغن‌کاری مخصوص، عملکرد آن را بهبود می‌بخشند. به صورت کلی سرویس فن، در بهبود کارایی لپ‌تاپ تاثیر زیادی دارد با اینکه هزینه سرویس آن بسیار پایین است.

در هنگام سرویس لپ تاپ دقیقا چه اقداماتی صورت می گیرد؟

  • تعویض و سرویس پورت ها

بعد از سرویس فن، سرویس پورت‌های لپ‌تاپ اهمیت زیادی دارد. زیرا در صورت جمع شدن آلودگی و گرد و غبار در آن‌ها، از کار می‌افتند یا به درست کار نمی‌کنند. متخصصان برای سرویس پورت‌ها، آن‌ها را باز و در صورت نیاز نیز به صورت کامل تمیز می‌کنند. یکی از مزیت‌های مهم سرویس پورت‌ها این است اتصال کوتاه آن‌ها را برطرف می‌شود.

  • سرویس هیت سینک لپ تاپ

هیت سینک قطعه‌ای است که گرمای محیط و خمیر سیلیکونی لپ‌تاپ را به خود جذب می‌کند. از این رو سرویس کردن آن اهمیت بالایی دارد. زیرا در صورت خرابی، مشکلات جدی برای لپ‌تاپ رخ می‌دهد. اگر هیت سینک لپ‌تاپ خراب شود، دمای لپ‌تاپ بالا رفته و در نتیجه بخش‌های مختلف دچار اختلال در عملکرد می‌شوند. با توجه به این که این بخش اغلب با گرد و غبار و آلاینده‌ها مسدود می‌شود.، پاکسازی آن اهمیت بالایی دارد.

  • سرویس خمیر سیلیکونی لپ تاپ

خمیر سیلیکونی بخشی مربوط به هیت سینک لپ‌تاپ است و به جذب گرمای محیط سیستم کمک می‌کند. در سرویس لپ تاپ به خمیر سیلیکونی نیز اهمیت زیادی می‌دهند. زیرا این خمیر بین هیت سینک و CPU قرار گرفته و در صورت خرابی و از بین رفتن، فضای بین سی پی یو و هیت سینک افزایش می‌یابد. در نتیجه قطعات بیشتری در لپ‌تاپ آسیب می‌بینند.

  • سرویس اسپیکرهای لپ تاپ

از دیگر بخش‌هایی که سرویس آن‌ها اهمیت بالایی دارد، اسپیکرهاب لپ‌تاپ است. اسپیکر لپ‌تاپ اغلب با استفاده از انواع پرز و گرد و غبار مسدود می‌شود. مسدود شدن ان‌ها نیز کارایی‌شان را پایین می‌آورد در نتیجه صدای با کیفیتی برای کاربران پخش نمی‌شود. به همین دلیل در سرویس لپ‌تاپ به سلامت این بخش هم اهمیت زیادی می‌دهند.

  • سرویس کیبورد لپ تاپ

کیبورد آخرین قسمت از لپ‌تاپ است که سرویس می‌شود. کیبورد‌ها به دلیل نوع طراحی که دارند، میکروب و آلودگی زیادی به خود جذب می‌کنند. در اغلب موارد، زیر کیبوردها، پر از ذرات ریز و درشت است که به مرور بر عملکرد کلیدها تاثیر می‌گذارند. از این رو سرویس کیبورد لپ‌ تاپ نیز بسیار مهم است.

  • سرویس سیستم عامل

در سرویس دوره‌ای، سیستم عامل لپ‌تاپ از نظر وجود بدافزار و ویروس بررسی می‌شود. همچنین، این سیستم عامل در صورت نیاز بروزرسانی خواهد ‌شد.

چرا لپ تاپ ها به سرویس دوره ای نیاز دارند؟

اکنون می‌توانیم پاسخ این پرسش را در یک جمله خلاصه کنیم: برای جلوگیری از خسارت‌های بزرگ در لپ‌تاپ، باید به سرویس‌های دوره‌ای متعهد باشیم.

هرچند که هدف اصلی اکثر کاربران از سرویس دوره‌ای لپ‌تاپشان، بهبود عملکرد آن است، اما کاربرد اصلی این اقدام، بیشتر به جلوگیری از بروز خسارت‌های سنگین تاکید دارد. البته هزینه‌های گزاف مربوط به تعمیر و تعویض لپ‌تاپ‌ها نیز جایی برای بحث باقی نمی‌گذارند!

زمان بندی سرویس‌ لپ تاپ چگونه است؟

زمان‌بندی سرویس دوره‌ ای لپ‌ تاپ به عوامل مختلفی مانند موارد زیر بستگی دارد:

  • مدل لپ‌تاپ: هر مدل لپ‌تاپ با توجه به طراحی و قطعاتی که دارد، ممکن است به فواصل زمانی متفاوتی برای سرویس‌ دوره‌ای نیاز داشته باشد. برای مثال، لپ‌تاپ‌های گیمینگ که به دلیل پردازش‌های سنگین، حرارت بیشتری تولید می‌کنند. پس در فواصل زمانی کوتاه‌تری به سرویس دوره‌ای نیاز دارند. اما این موضوع برای لپ‌تاپ‌های اداری تا حدودی متفاوت است.
  • نوع کاربری: اگر از لپ‌تاپ خود به طور مداوم و برای انجام کارهای سنگین استفاده می‌کنید، باید آن را در فواصل زمانی کوتاه‌تری سرویس کنید. به طور مثال، اگر از لپ‌تاپ خود برای بازی، رندرینگ و یا برنامه‌نویسی استفاده می‌کنید، بهتر است وضعیت آن را هر 3 تا 6 ماه یکبار بررسی کنید.
  • شرایط محیطی: اگر در محیطی سرشار از گرد و غبار و آلودگی کار می‌کنید، باید لپ‌تاپ را در فواصل زمانی کوتاه‌تری تمیز کنید. گرد و غبار و آلودگی می‌توانند به داخل لپ‌تاپ نفوذ کرده و باعث انسداد مجاری تهویه و داغ شدن بیش از حد آن شوند.
  • علائم هشداردهنده: اگر لپ‌تاپ شما با مشکلاتی مانند کندی، هنگ کردن، داغ شدن بیش از حد، ری‌استارت شدن ناگهانی و یا صدای بلند فن‌ها مواجه است، باید فوراً به یکی از مراکز تعمیر تخصصی لپ‌تاپ مراجعه کنید. این علائم نشان می‌دهند که یک یا چند قطعه از لپ‌تاپ با مشکلی جدی مواجه شده است و صبر کردن برای موعد سرویس دستگاه مجاز نیست.

با توجه به موارد ذکر شده، نمی‌توان یک زمان‌بندی دقیق و کلی برای سرویس دوره‌ای لپ‌تاپ ارائه کرد. اما به طور کلی، توصیه می‌شود که سرویس لپ‌تاپ را بیش از 6 تا 12 ماه به تعویق نیندازید.

چرا باید سرویس سالانه لپ تاپ را به مراکز معتبر و متخصص سپرد؟

لپ‌تاپ‌ها طراحی بسیار حساسی دارند. حتی یک ضربه کوچک یا یک حرکت نادرست می‌تواند به قطعات داخلی آن‌ها آسیب جدی وارد کند. از این رو، بسیار مهم است که سرویس سالانه لپ‌تاپ‌ها را به مراکزی مطمئن بسپارید. زیرا متخصصان خبره و باتجربه این مراکز در زمینه سرویس لپ‌تاپ از دانش و مهارت کافی برخوردارند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید که که تمام مراحل سرویس لپ‌تاپ‌تان به درستی پیش می‌رود. همچنین در صورت بروز هر نوع مشکل، مرکز مربوطه مسئولیت تمام و کمال آن را به عهده می‌گیرد. چنین آرامش خاطری تنها زمانی میسر می‌شود که لپ‌تاپ شما به دستان قابل اعتمادی سپرده شده باشد.

در هنگام سرویس لپ تاپ چه اقداماتی صورت می گیرد؟

در سرویس لپ‌تاپ قطعات مختلفی مانند کیبورد، پورت‌ها، فن، هیت سینک، خمیر سیلیکونی و غیره بررسی شده و در صورت نیاز، تعمیر و تعویض می‌شوند. سلامت و کارایی درست این اجزای لپ‌تاپ برای عملکرد یکپارچه سیستم اهمیت زیادی دارد. از طرفی هم خرابی آن‌ها موجب از کار افتادن بخش‌های مهم دیگری چون سی پی یو می‌شود. از این رو، باید به صورت سالانه سرویس شوند تا کاربران از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

سرویس لپ تاپ چیست؟

بروزسانی نرم‌افزارها

در اولین مرحله، لازم است نرم‌افزارهای خود را بررسی و در صورت نیاز بروزرسانی کنید. همچنین، توجه داشته باشید که همیشه از سیستم عاملی بروز استفاده کنید تا کارایی لپ‌تاپ بالا برود.

ویروس کشی

در اسرع وقت یک آنتی ویروس مناسب در لپ‌تاپ نصب کنید تا از مشکلات ویروس‌های مختلف در امان بمانید.

تمیز کردن بدنه لپ‌تاپ

سعی کنید به صورت هفتگی بدنه لپ‌تاپ را تمیز کنید. این کار باعث می‌شود گرد و غبار و آلاینده‌های مختلف، داخل بدنه لپ‌تاپ نفوذ نکنند و موجب مسدود شدن قطعات داخلی نشوند. البته اگر باتری لپ‌تاپ‌تان جدا می‌شود، بهتر است قبل از تمیز کردن بدنه آن را خارج کنید.

سرویس سخت‌ افزار لپ‌ تاپ

در مرحله بعد لازم است سخت‌افزار لپ‌تاپ را سرویس کنید. انجام این کار در منزل چندان توصیه نمی‌شود؛ به خصوص اگر تجربه‌ای در این زمینه نداشته باشید. زیرا برای انجام این کار، باید بدنه دستگاه را باز کنید و به بررسی قطعات داخلی آن بپردازید. از آنجا که لپ‌تاپ گجتی بسیار حساس است، بهتر است این مسئولیت سنگین را به فردی با تجربه بسپارید. اگر اصرار به انجام این کار دارید، می‌توانید با جستجو در اینترنت، به فیلم‌هایی زیادی در این زمینه دسترسی پیدا کنید و در نهایت سرویس سخت‌افزارها را نیز خودتان در خانه انجام دهید.

چگونه کیبورد لپ‌ تاپ را تمیز کنیم؟

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، یکی از بخش‌های مهم در زمان سرویس لپ‌تاپ، کیبورد است. پیشنهاد ما این است برای برای تمیز کردن کیبورد در خانه، از دمنده‌های هوای فشرده با زاویه مورب استفاده کنید. این دمنده‌ها بیشتر ذرات محبوس شده در زیر کیبورد را بیرون می‌کشند. البته می‌توانید کیبورد را پشت و رو کنید و با چند ضربه کوچک، غبار داخل آن را بیرون بریزید. با این حال، استفاده از این دمنده‌ها گزینه بهتری به نظر می‌رسد. خوب است بدانید که دکمه‌های بعضی از کیبوردها قابلیت جداسازی دارند که در این صورت، کار شما را راحت می‌کنند.

گردگیری لپ تاپ با اسپری تمیز کننده لپ تاپ

علاوه بر موارد ذکر شده، می‌توانید اسپری‌های مخصوص نظافت لپ‌تاپ را از بازار تهیه کنید. این اسپری‌ها کاملاً متناسب با لپ‌تاپ‌ها تولید شده‌اند و برای تمیز کردن اصولی بخش‌های مختلفی مانند کیبورد و نمایشگر به کار می‌روند.

تميز كردن ال سي دي لپ تاپ

برای تمیز کردن نمایشگر لپ‌تاپ، ابتدا گرد و غبار آن را با دستمالی نرم و خشک پاک کنید. سپس با چند قطره اسپری مخصوص یا آب، یک دستمال را مرطوب کنید و به روی نمایشگر بکشید. به خاطر داشته باشید برای پاک کردن لکه‌های، عمیق نباید فشار دست‌تان را روی نمایشگر افزایش دهید؛ زیرا این کار به نمایشگر آسیب می‌رساند. برای تمیز کردن حاشیه‌های کناری نمایشگر هم می‌توانید از یک فرچه یا قلموی آرایشی (براش) استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید