عضویت در دیگر گروه های تعمیر کاران رو بهتون پیشنهاد میدم
گروه تعمیرکاران ماشین های اداری
گروه تعمیرکاران لباسشویی و ظرفشویی
گروه تعمیرکاران لوازم برقی خانگی
گروه تعمیرکاران لپ تاپ و رایانه
گروه تعمیرکاران دوربین مدار بسته و دزدگیر
گروه تعمیرکاران تجهیزات کافی شاپ
گروه تعمیرکاران تجهیزات آرایشگاهی
گروه تعمیرکاران گیرنده دیجیتال
گروه تعمیرکاران دوربین عکاسی و فیلم برداری
گروه تعمیرکاران آسانسور و پله برقی
گروه تعمیرکاران تجهیزات خورشیدی
گروه تعمیرکاران تابلو ثابت و روان
گروه تعمیرکاران دستگاه پوز و خودپرداز
گروه نصاب و تعمیرکاران قفل برقی، آرام بند
گروه برقکاران خودرو ایرانی و خارجی
تعریف دستگاه اسپرسو
دستگاه اسپرسو ساز در بیان عمومی دستگاه ساده ای است که برای داغ کردن آب تا دمای ℃90 الی ℃96 و ایجاد فشاری برای خروجی آب بین 8 تا 10 بار طراحی شده است. آب داغ تحت فشار از یک بلوک یا پوکه قهوه که داخل پورتا فیلتر (Porta Filter) جای می گیرد عبور می کند . روش های مختلف هر دستگاه برای گرم کردن آب و تولید فشار مورد نیاز ، دستگاه های اسپرسو را از همدیگر متمایز می کند.

دستگاه اسپرسو و روش های ایجاد فشار آب:
اهرم فنری:
این سیستم قدیمی ترین سیستم تولید فشار در اسپرسو ساز است که در سال 1940 میلادی به بازار معرفی شد. این سیستم از یک سیلندر و پیستون برای ایجاد فشار آب بهره می برد.
با این تکنولوژی در بسیاری از دستگاه های اسپرسو خانگی، فشار به طور مستقیم توسط کافی من (باریستا) اعمال می شود. مشکل این نوع عملکرد به این صورت است که فرد نمی تواند به طور یکنواخت و دقیق نیرویی معادل 20 تا 25 کیلوگرم وارد کند. تمام اسپرسو سازهای صنعتی و دستگاه های حرفه ای خانگی از یک فنر برای اعمال نیرو به پیستون بهره می برند. کافی من (باریستا) نیرو را به فنر اعمال می کند که دقت بالایی برای اندازه نیرو و یکنواخت بودن نیرو لازم نیست.
نیرو اعمال شده به فنر، به پیستون منتقل می شود که مشخصا دارای میزان دقیق و یکنواختی خواهد بود زیرا عملا پیستون نیروی خود را از فنر می گیرد. قهوه اسپرسو (تک شات) به صورت استاندارد 30 میلی لیتر تعریف شده است زیرا این دستگاه ها عملا قادر بودند حداکثر 30 میلی لیترآب را با این روش کمپرس(فشرده) کنند.
به طور کلی دستگاه اسپرسو با تکنولوژی اهرم فنری قابلیت ایجاد فشار آب به صورت ثابت و دقیق را ندارد. فشار آب در هنگام آغاز عصاره گیری قهوه اسپرسو 9 بار و پس از مدتی تا پایان عصاره گیری به 7 بار می رسد. البته این مساله در کیفیت قهوه اسپرسو تاثیر منفی زیادی ندارد و در مواردی تلخی یا بیترنس (Bitterness) قهوه را کمتر می کند.
این سیستم فشار آب را به صورت ملایم ایجاد می کند و نوسانات فشار پمپ های دورانی یا افت و خیز فشار پمپ های موتوری را ندارد.
تفاوت به دو صورت در کیفیت قهوه خروجی تاثیرگذار خواهد بود:
• اولین مورد اینکه قهوه اسپرسو تهیه شده با دستگاه اهرمی دارای کرما (Crema) یا خامه قهوه بیشتر و بهتری نسبت به قهوه دستگاه های دارای پمپ موتوری خواهد بود.
در واقع کرما (خامه) قهوه اسپرسو گرفته شده با دستگاه اهرمی با دستگاه های ماشینی قابل مقایسه نیست.
• دومین مورد طعم قهوه اسپرسو است که در دستگاه اسپرسو اهرمی، خالص تر و دارای میزان خیلی کمتری طعم گس مانند یا آکرید (Acrid) خواهد بود.
بیترنس(تلخی) قهوه اسپرسو گرفته شده با دستگاه اهرمی نسبت به قهوه گرفته شده با دستگاه های دارای پمپ موتوری کمتر است.
اینکه این تاثیرات و تفاوت ها به خاطر عدم وجود نواسانات فشار یا عوامل دیگر نیز باشد، دقیقا مشخص نیست، ولی تفاوت طعم قهوه اسپرسو گرفته شده از دستگاه های اهرمی با دستگاه های دارای پمپ مشهود است
پمپ های چرخشی یا گردان (Rotary):
دستگاه های اسپرسوساز صنعتی اکثرا از پمپ های چرخشی برای ایجاد فشار آب بهره می برند. این پمپ ها قادر به ایجاد جریان آبی با فشار 9 بار به صورت همزمان برای چندین خروجی یا گروپ (Group) می باشند.
این پمپ ها به سادگی و با دقت بالا برای ایجاد فشار های مختلف قابل تنظیم اند و فشار آب با تغییر مقدار جریان خروجی آب دچار نوسان نمی شود.
با وجود اینکه مقداری لرزش و نوسان فشار در این پمپ ها وجود دارد از پمپ های ویبره مورد استفاده در اسپرسو سازهای خانگی، کم صدا تر و ملایم ترند.
این تکنولوژی تقریبا در تمام دستگاه های اسپرسو ساز خانگی استفاده شده است.
برخی از طرفداران قهوه اسپرسو به خاطر قابلیت تنظیم بهتر و شهرت این اسپرسو سازها به مزه بهتر قهوه اسپرسو خروجی این سری از اسپرسو سازها با پمپ چرخشی را ترجیح می دهند.
پمپ های ویبره :
بازار اسپرسو ساز های خانگی بعد از تولید پمپ های ویبره به حالت انفجار رسید. این نوع پمپ یک وسیله ارزان و کوچک است که می تواند مقدار کافی از آب برای یک قهوه اسپرسو دابل شات یا دو شات را با فشار 9 بار کمپرس کند.
از آن جا که فشار آب در این دستگاه ها به صورت متناوب یا ضربه ای ایجاد می شود، نوسانات فشار آب بسیار بیشتر از دستگاه های اسپرسو ساز با پمپ چرخشی خواهد بود.
بیشتر این نوسانات را می توان با شیر های فشار بالا و فشار شکن ها و اتصالات و لوله های انعطاف پذیر جبران کرد که قهوه ساز های خانگی خوب این ها را دارند.
این سری از اسپرسو ساز های خانگی، قهوه اسپرسو را با شفافیت طعم کمتری درست می کنند اما به دلیل ویبره ها و نوسانات فشار آب ممکن است کرما (خامه) قهوه بیشتری تولید کنند.
مزایای یادگیری تعمیر اسپرسوساز
اسپرسوساز امروزه به عنوان یکی از وسایل ضروری در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد، به خصوص برای کسانی که به نوشیدنی قهوه علاقه دارند داشتن این دستگاه بسیار اهمیت دارد. گاهی اوقات ممکن است که اسپرسو ساز با مشکلاتی مواجه شود که نیاز به تعمیر داشته باشد در بعضی موارد مشکلات به وجود آمده برای دستگاه بسیار ساده بوده و قابل رفع است و تعمیر اسپرسوساز باعث میشود در هزینه صرفه جویی شود و اگر در کافی شاپ یا محل کارتان نیاز به اسپرسو داشته باشید به راحتی این مشکل حل میشود. بازار کار اشباع نشدهای دارد و به راحتی میتوان بعد از یادگیری این حرفه وارد بازار کار شد. امکان کار به صورت آزاد و خود اشتغالی وجود دارد.
چرا تعمیر اسپرسوساز را فرا بگیریم؟
از آنجایی که لوازم خانگی جز ضروریات خانه و زندگی هستند باید تهیه شوند و از طرفی به دلیل بالا بودن هزینههای آنها باید مراقبتهای زیادی از آنها انجام شود تا مشکلی نداشته باشند. با یادگیری تعمیر اسپرسو ساز شما میتوانید به راحتی این دستگاه را تعمیر کنید. همچنین میتوانید با تعمیر اسپرسوساز کسب و کاری برای خودتان راه اندازی کنید. برای یاد گرفتن این حرفه میتوانید از پکیج تصویری آموزش تعمیر اسپرسوساز استفاده کنید.
با توجه به افزایش قیمتها، امکان خرید یک وسیله برقی جدید از جمله دستگاه اسپرسو ساز بسیار سخت است. معمولا بیشتر مردم در صورت خرابی وسایل برقی سعی در تعمیر آن دارند. از این جهت یادگیری تعمیر اسپرسو ساز میتواند یک فرصت شغلی خوب برای افراد به دنبال داشته باشد.همچنین پیشنهاد میشود اگر دستگاه اسپرسوساز دارید و میخواهید بدون هزینه سرویس و تعمیر کنید عضویت در گروه تعمیرکاران تجهیزات کافی شاپ ایران را از دست ندهید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.